Το Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ. συνδιοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – EuroMed 2017

Το Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ. είναι συνδιοργανωτής από κοινού με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών, του 2ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – EuroMed 2017, καθώς θεωρεί ότι η διατήρηση και ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μείζονος σημασίας για την εθνική επιβίωση και πηγή σημαντικής γνώσης για τους νέους της Πατρίδας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Π. Παυλόπουλου και της Α.Θ. του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κυρίου Βαρθολομαίου και θα διεξαχθεί  από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Βόλο.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, συμμετέχει, από πλευράς ιδρύματος ο καθηγητής του Τμήματος Αυτοματισμού, κ. Θεοδ. Γκανέτσος. 

Σκοπός του Πανελληνίου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι, να αναδειχθεί ως ένα επιστημονικό βήμα σύνθεσης προτάσεων, έρευνας, καλών πρακτικών, διαδικασιών, προτύπων και απόψεων που έχουν ως στόχο την κατάθεση προτάσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του ευρύτερου ελλαδικού χώρου. 

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου είναι οι παρακάτω:

  • Νέες τεχνολογίες στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες
  • Η ψηφιοποίηση στην Αρχαιολογία και τον Τουρισμό
  • Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά και η διαχείρισή της
  • Συντήρηση, Προστασία  και Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο ψηφιακό πολυμεσικό περιβάλλον και διαδίκτυο (Εκπαίδευση, Τουρισμό, κτλ)
  • Νομικό πλαίσιο και ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας (συμβάσεις, προγράμματα, πνευματικά δικαιώματα κ.α.)
  • Εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές για την ψηφιακή κοινωνία ως προς την Πολιτιστική Κληρονομιά

Πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να αντλήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα: http://euromed2017.eu, ενώ για συνεννοήσεις που αφορούν οργανωτικά θέματα με τον κ. Κων. Σκριάπα, τηλ. 6974-881944 , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και ΤΕΠΑΚ, Dr Μαρίνος Ιωαννίδης, τηλ. 00357-25002020, E-Mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.